måndag 5 januari 2009

Slutet av festen närmar sig

Till nyårsafton lackade jag naglarna blodröda. Normalt lackar jag inte naglarna, vilket jag alltid gjorde förr, sedan jag var 15 år. Så föll det bort småningom med undantag här och där.

Nu har vi små röda spår överallt jag har rört vid något.

Men jag är nu trött på naglarna, på julgranen, på julbelysningen. Vi har två oöppnade flaskor glögg. Månne vi får slut på dem.

I natt tror jag att vi sover i biblioteket på madrasserna fortfarande. Som en liten övergångsgärning. Eller lättja. I morgon är det trettondag och det sista skälet till att inte komma in i vardagen igen.

Det här nya året, ja det kan ju bli hursomhelst. Jag verkligen undrar vad vi kommer att genomleva. Just nu finns det ju förutsättningar för allt möjligt spännande, särskilt om man gillar kris och katastrof.

Inga kommentarer: