söndag 18 januari 2009

Nej, jag bygger inte flygplan

Jag fick en mycket rolig kommentar från en läsare som undrade om jag håller att bygga flygplan eller om mitt stora intresse för lågtrycksturbiner beror på mina översättningar.

Det är nog översättningarna.

I och för sig, när jag var yngre drömde jag om att ta flygcertifikat. Inte för att jag hade några som helst möjligheter till eget plan eller till att bli yrkespilot. Men när man är ung har man ju drömmar.

Realiteterna kom in, kanske, när vid ett socialt tillfälle, där en på den tiden mycket berömd kördirigent i Åbo hade bröllop för sin dotter, och en mycket uppskattad person, en professor i de akademiska kretsarna i Åbo Akademi, en professor som i tiden var delaktig i och godkände J:s avhandling i humaniora, frågade "men vad skulle du göra med ett flygcertifikat?"

Inga kommentarer: