måndag 19 januari 2009

My family over here

Sonen har nyss hämtat Little Miss. J och jag delade på dagen, han var först hemma hos dem och kom sedan hit till lunchtid, Little Miss fick mat och så åt J och jag vår lunch. Före det hade jag stigit upp svintidigt för att hinna avverka något som liknar en arbetsdag innan jag växlade om till farmorande.

Därefter gick han till sitt och jag ägnade mig åt Little Miss. Hon fyller ett år den 23, på fredag.

Vi är i en fas där Little Miss ännu inte ska börja på dagis eftersom det fattas några sprutor. Så vi mor- och farföräldrar delar på det hela. With pleasure.

Och ja, om någon skulle ha missat, vi har alltså ett annat (bonus)barnbarn, Big Sister, men just i dag gick hon med sin mormor för att införskaffa födelsedagspresenter till Little Miss. Normalt hämtar vi henne från skolan måndag till torsdag och ibland är Little Miss närvarande, ibland inte.

Det är förfärligt roligt de dagar vi har Little Miss och sedan hämtar Big Sister från skolan. De älskar varandra. 

Samtidigt är det viktigt med tillfällen då vi umgås med bara den ena eller den andra. Och det har vi. Så har vi det gemensamma. Med sonens hela familj, med sonens och La Nueras familj. La Nueras mamma och jag. Många kombinationer.

Detta barnbarnsvaktande kräver vissa uppoffringar i bland, trots att det är givande. Att ställa om sig och så.  Anpassa sig och töja med tidtabellerna

Men hörni. Detta är det andra varvet (med småbarn) i vårt liv. Sannolikt det sista. Sådär hands on i alla fall. 

Ha familj nära. Ha kontakt. 

Inga kommentarer: