tisdag 27 januari 2009

Dagis!

I dag hade Little Miss sin andra dagisdag. Hon går halvtid, mellan cirka 9:30 och 13:30. Mormor och farmor delar på eftermiddagarna, idag var det min dag.

Det är en liten Escuela Infantíl som ligger längs en lugn liten gata nära centrum av stan. Bakom den smala fasaden med ingång finns innerutrymmena och en solig och vindskyddad innergård där barnen kan leka och vistas ute utan större åthävor, bara att gå in och ut.

Jag tänker på vår dagisepok på åttiotalet i Kyrkslätt, med vinterhalvårets galonbyxor -- kurahaalare -- och allt annat utstyr som behövdes för utevistelse, vilket inte var lite och detta skulle finnas i dubletter -- saknar inte

Little Miss har redan tidigare visat sig vara social med andra småttingar och detta fortsätter. De två första dagar har gått över förväntan. Så kom vi hem, hon fick lunch och somnade direkt. Vaknade, fick mellanmål och kvittrade vidare.

Allt det kritiska (hem, skola, dagis, arbetsplats) fungerar för sonen och La Nuera på några minuters promenadavstånd. (OK, mormor bor på en kvarts bilresas avstånd.) Ingetdera barnet behöver vakna före klockan åtta på morgonen. 

De fattar inte hur bekvämt de har det.

När jag blir gammal och sitter i min knarrande gungstol ska jag berätta för häpna efterkommande generationer om hur det var att stiga upp i svinottan, leverera barn till dagvård och pendla till jobbet, i ett obarmhärtigt klimat. Utan så mycket som en enda släkting i närheten.

Inga kommentarer: