torsdag 18 december 2008

Svartmörkt

Jag har just suttit ute en stund. Välklädd förvisso, termometern visar åtta grader och näsan tänkte bli lite kall. Tacka vet jag fuskpälsen.

Sitta ute gör jag inte normalt i vintertider. Men när julens ljusrader lyser på räcket, granen lyser inne och det inte blåser för mycket, ja, då finns det magic. Och så tänker jag att kanske vi gör det här när dottern med make kommer. Kanske vi slörpar i oss glögg, kanske skumpa. Väl inpälsade men njutande av den skarpa och fräscha luften. Ja, kanske blir det så kanske inte. Vi får se.

Hamnens ljus blinkar, till höger syns ljusen från urbanisationerna lite längre söderut, himlen är svartmörk och lampremsorna på räcket lyser och säger att nu är det jultid.

"Festen var skapande paus, ett avbrott i skeendet flöde, inte ett skimrande stråk som kom och försvann".

Detta är ett (eventuellt felaktigt återgivet) citat ur en kantat som jag var med om att sjunga i Åbo. Det var På Den Tiden. 

Ja hörni, så här känner jag mig just nu.

Inga kommentarer: