torsdag 18 december 2008

Torsdagen inför julafton nästa onsdag

Tillvaron har gått critical path inför jul en tid redan. Känslan av att vilja skippa hela julen har nästan infunnit sig. Fast inte på riktigt detta år, vi har så synnerligen kärt besök på väg och det finns så mycket annat som känns så viktigt. Familjesamvaro i stora mått.

Nu börjar det i alla fall infinna sig en känsla av, om ändå inte kontroll, men att det är starkt på gång och på väg. Och nu är det dags att börja njuta också.

Och nu när J har hämtat julsakerna från garaget, klätt granen och monterat ljusslingorna på räcket ute, jag har slabbat ihop pepparkaksdeg för bak i morgon med Big Sister, J är på väg efter kvällsmål, det är mörkt ute och granen och ljusslingorna är mysiga, julmåltiden finns på en gemensam lista som vi bockar av och ja, vi har inte skickat några julkort detta år (ännu åtminstone).

Men stresstoppen har lagt sig. Det återstår mycket att göra, men det blir nog bra detta. Jag har på känn att det blir en jul som kommer att väga mycket i raden av jular, av vilka sanningen att säga vissa har vägt ganska lätt och kunde ha förbigåtts. 

Inte denna. Inte denna.

Inga kommentarer: