tisdag 9 december 2008

En kväll i ett visst sällskap

När vi åkte hem i hällregnet från tillställningen så undrade jag hur jag riktigt ska beskriva kvällen.

Under vilken jag kom på mig ett antal gånger med att bara stirra i bordduken och undra var jag riktigt var och vad som riktigt händer.

Först hölls ett möte under de vanliga formerna. Så var det "pikkujoulun vietto", fira lillajul,  som gick ut på spansk) middag i (finska) julens tecken. Så där ungefär.

Stället där vi var är ingen mysig liten restaurang precis. Det är avdelat i flera utrymmen för att ta in olika sällskap, en industriell restaurang so to say. Pool ute, som inte just nu är aktuell.

Vi satt i ett hörn av huvudsalen i vilken det också fanns en barbershopkör som sjöng sitt. Bakom den dåligt ljudisolerade glasväggen firade ryssar ett femtioårskalas med karaoke och strippa och allt. I vårt sällskap sjöngs det finska julsånger med sångledare och allt. On hanget korkeat nietokset, Silvian joululaulu, med tillhörande patos. Detta medan de we-have-seen-it-all spanska servitörerna skötte sitt. Jag kan dock bara tänka mig snacket bakom disken.

Vi hade med oss två paket. Vi fick ett. Det var en rosa flodhäst (från Ikea tror jag). Den var ganska mysig och går nog till Little Miss. 

1 kommentar:

Prinsessan Heidi sa...

oj stor suck... satt och gapskrattade och tyckte synd om er på samma gång! Som ett steg in i ett parallellt universum... in i det helt overkliga!