torsdag 4 december 2008

En katts besattheter

Vi har alltså en drygt 13-årig siameskatt som heter Gilbert (en sorts spansk siamesvariant, för den är inte rensasig i meningen pedigree). Drygt tolv år av sitt liv levde Gilbert med sin bror Albert, men för drygt ett år sedan var båda väldigt sjuka och Albert gav upp och måste förpassas till katthimlen.

Hursomhelst, Gilbert lever sitt kattliv med oss. 

Jag jobbar vid datorn och Gilbert väntar i gången på att jag ska stiga upp och ge honom "lite mycket mycket kel". [Och jo, ni ser både dammsugare som inte har förpassats i städskrubben och en shoppingväska med saker som borde föras i lager, men sånt är livet.]

Gilbert ligger längs den varmaste värmeslingan som finns under vårt badrumsgolv. Mest hela dagen och mest hela natten. När han inte busar med gångmattan eller härjar i största allmänhet eller kräver kel i synnerhet.

1 kommentar:

KARLAVAGNEN sa...

Ahaaa, det var väl det jag misstänkte med spanska Siameser - inte för att jag är en kännare. Men det är väldigt många "siameser" till salu.

Har ni tagit era spanska katter till Sverige någon gång? Skriver katter för även kissen i katthimlen får vara med på ett hörn. Saknade överlevande katten sin bror?