lördag 6 december 2008

Den 7 december 2008 och en lokal kör i Torrevieja

Toaletten fanns bakom den improviserade baren. Kylskåp hade baren inte, frigolitlådor fungerade som kallförvaring.

Toalettdörren hade inget lås, så J stod vakt medan jag var där inne. Det fanns en toastol, toapapper, ett handfat och pappershanddukar. Och en trasig skrivare i ett hörn. Inne på toaletten.

Det var (och är för de fortsätter, jag bara gick hem tidigare när det sannolikt aldrig slutande sjungandet tog vid) en "comida de coro" i organisationens och improvisationens tecken. 

Vi kommer in, det finns olika sorters tapas, bröd, sallader på borden, ute ryker en grill från vilken de kommer lammkött och salchichas. Vin andwhathaveyou i baren.  Detta till att börja med. Solen skiner, grönskan blomstrar.

Så kommer tre sorters paella. Med sjömat, med kyckling och med grönsaker. Så följer en lite söt någonting som jag inte vet vad heter. Så delas det ut konfektaskar längs borden. Så tårta. Kaffe. Drinkar. En del sitter inne, en del ute. Solen är ännu rätt eftermiddagsvarm men snart kommer kvällskylan.

Den här gruppen av människor är bland det sista outspädda som finns i stan. Många av deras avkommor har sökt sig annorstädes. Det kommer in nytt.

Inga kommentarer: