onsdag 12 november 2008

Ringrostigt farmorande

Little Miss är en riktig arbetsgivare. I dag skulle man ha fått ihop en film om hur det går när en ringrostig farmor tar hand om sitt synnerligen aktiva barnbarn.

Little Miss i matstolen, blir matad med blandning av ris, små skink- och omelettbitar, ärter. Gapar och äter, men visar så stort intresse för tallriken som står på tryggt avstånd att hon får den på sin bricka för det är ju pedagogiskt att barn får också pröva att äta med händerna. Mellan skedmatningarna praktiserar hon pincettgreppet på ärterna och får de flesta i sig. Ris som hon får på händerna skakar hon av sig och så får hon i en ouppmärksam bråkdels sekund tag om tallriken och för den ovanför huvudet. Sveper energiskt runt riskornen som hamnat på hennes bricka. När hon tyckte det var färdigmatat så sprutade hon ut det som fanns kvar i munnen.

Jag besparar mina läsare från vedermödorna med att byta nummer två-blöja på ett barn som inte alls vill ligga på skötbordet och har händer och fötter överallt. Det ordnade sig till slut efter en del extra putsning.

Så var det dags för den Stora Premiären. Farmor går ut med barnbarn i kärra. För att hämta Big Sister från skolan. Och hoppas att träffa på alla bekanta, men detta inträffade inte. Dock, i detta barnälskande land och med Little Miss som har STORA blå ögon, ljus hy och ljus början till hår, är det som att skuffa på Världens Medelpunkt. Alla tittar och vinkar och ler. Men hörni, det är något jag måste få göra igen. Jag syns inte men åtminstone har jag ett bihang som syns. Så förändras bilderna här i livet.

Ute på skolgården fanns det en grupp mammor som alla kände igen henne, för La Nuera har gjort dessa avhämtningar så många gånger, och jag bara följde nyhäpet med hur de spanska mammorna och storasyskonen kelade, pussade, ville ha pussar och trixade hit och dit med Little Miss. Så kom Big Sister ut och detta fortsatte en stund. Så gick vi hem till Sonen.

Efter leverans av barnbarn tog jag en taxi till frissan. Där jag satt aningen utmattad. Men det är nu igen färgat, klippt och fixat.

I morgon ska jag farmora igen.

Inga kommentarer: