onsdag 19 november 2008

Morgonrockar i vintertid

Jag är nyss hemkommen (klockan är strax sju på eftermiddagen/kvällen). Jag har avlevererat Big Sister hos Sonen och La Nuera (och förstås Little Miss) efter att ha hämtat Big Sister från skolan. Vi gjorde ostsmörgås och pressade apelsinjuice och så gjorde hon lite läxor. Så fanns det ett par tomflaskor att förnöja sig med på hemvägen, men det kraschade inte på rätt sätt i dag för behållaren var nyss tömd, inga flaskor på botten som gav några spännande ljud. Inget som gick sönder på rätt sätt.

Halvvägs hem noterade jag en señora som förde ut sitt skräp i en av avfallsbehållarna på gatan. Det är egentligen mot reglerna för det är först från och med klockan 20 som man får föra ut organiskt avfall. En nästan-vinterkväll nästan klockan 19 med en utetemperatur som inte medför luktproblem finns det å andra sidan nog ingen polis bakom hörnet.

Hon var, som flertalet hemmaseñoror vintertid, klädd i morgonrock. Det finns de som tror att dessa hemmafruar aldrig klär på sig utan går klädda i morgonrock hela dagen. Fel och rätt. De klär förvisso på sig men så tar de på sig morgonrocken ovanpå för det är kyligt inomhus och det gäller att klä sig varmt, för uppvärmning det undviker man in i det sista. Så är det åtminstone för den äldre generationen. De yngre och vi utlänningar är mera bekväma av oss och slår gärna på AC:ns värmefunktion när det behövs.

Inga kommentarer: