torsdag 13 november 2008

Ja, och höörni förresten

I går när jag avhämtade Big Sister från skolan med Little Miss i kärran fanns det alltså många som kände Little Miss och så blev det frågor om vem jag är, för jag har inte varit där med Little Miss tidigare. Vilket alltså La Nuera har gjort så många gånger.

Jag var aningen ställd med hela situationen, att Little Miss skulle vara så välkänd (det är ju självklart men jag hade inte tänkt på det) och hittade inte genast de rätta orden. Som skulle ha varit "Soy la abuela paterna" (jag är hennes farmor). Medan jag stod och funderade på orden kom de välmenande spanska Little Miss-kännande mammorna på alla möjliga förslag, t.ex. moster eller faster, för det finns de här välmenande lokala förmågorna som fyller i så gott de kan när en stackars utlänning inte hittar orden.

Så stapplade jag, ställd som jag var, en förklaring om att det är min sons dotter vi har här, dvs. jag är La Abuela (farmor).

- Men du är ju så ung!

I detta land gifter sig folk SENT, de skaffar sig barn SENT och mor- och farmödrar är pensionerade exemplar som stapplar sig fram. Det finns mängder av dem på skolgården.

Inga kommentarer: