fredag 21 november 2008

Gyllene rullstol

Denna dam

María del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart, la Duquesa de Alba

har nästan 50 olika adelstitlar av vilka 20 är Grande de España, och hennes blod är många gånger om blåare än den spanska kungens. 


Orsaken till att jag skriver om henne är inte att hon har så många adelstitlar, inte att hon har så många palats, inte att hon är rätt så ful och pratar rätt så fult genom näsan och med svag och darrig röst. 

Orsaken till att jag tar upp henne här är för att hon är en mycket stark dam som både gör och säger precis vad vad hon har lust till. Och hon gör det med all stil i världen. Hon är både bildad, kulturhängiven och socialt engagerad.

Så här vill jag se ut när jag blir gammal. Om jag lever till 82. En bekant i Torrevieja sade för flera år sedan att min dotter kommer att köra omkring mig i en rullstol av guld när jag blir gammal, för så framgångsrik kommer hon att bli. 

Visst är det sant, visst är det?

Fotot har jag stulit från nätupplagan av El Mundo. 

Inga kommentarer: