söndag 19 oktober 2008

Jag längtar

efter ett veckoslut när fredagen känns speciell ända från morgonen för att det är fredag, på fredag eftermiddag eller lördag morgon (helst fredag eftermiddag) ställer vi oss för något särskilt, kanske för att åka bort om än en liten bit, så händer det veckoslutssaker och så kommer vi hem på söndagkväll och en ny vecka står inför oss.

Det betyder förstås i de flesta fall att man har trälat hela veckan.

Hos oss fungerar det inte så. Allt flyter ihop och det har sina goda och dåliga sidor. Ledig dag mitt i veckan om det så faller sig. Sovmorgon mitt i veckan om det så faller sig. Sena jobbkvällar mitt i veckan föralldel också om det så faller sig. Jobbveckoslut om det så faller sig.

Det är söndagkväll och jag jobbar fortfarande. Håller på en stund till. Måste avverka.

Men jag kan åtminstone pigga upp mig med synen från i fredags då Little Miss kröp fram på alla fyra i rasande fart längs gångmattan för att få tag i vår katt. Eller när hon kröp från bambumattan över till keramikgolvet. Kände att det var nytt underlag. Satte sig. Kände efter igen. Satte sig. Beslöt sig för att fortsätta. Så kom hon till gångmattan. Samma procedur, tänka efter. Then go for it.

Ja jag längar nog efter henne också.

Inga kommentarer: