torsdag 11 september 2008

Utsikt över gatan en torsdagkväll i september

Efter att ha avverkat dagens arbetskvot gick jag ut för att följa med vad som händer nere på gatan. Kring sju på kvällen.

Det var inte kallt, men för hett var det inte heller. Vinden har en börjande höstkant i sig. De tre señororna satt nog ännu i sina vita plaststolar på hörnet, med sina handarbetskorgar. Jag fascineras av detta att samlas och umgås utan desto vidare åthävor, bara prata bort tiden en stund.

Jag såg också en tant med käpp gå över gatan till Monsters-tvättinrättningen (min fisios uttryck, Los Monsters, ja de är aningen speciella men sköter säkert sin busines OK) mitt emot oss. Damen i fråga gick raskt och bestämt och käppen tog vid gatan någotsånär regelbundet i lätta beröringar. Lätta, alltså. Inte stödjande.

Det finns en hel del äldre damer på stan med sina käppar. Jag slås av att käpparna i många fall ser ut att vara mera en statement än ett behov. Med det inte sagt att det finns damer som verkeligen behöver sin käpp, krycka eller vad det nu är (men det här är ju förskräckligt elakt och diskriminerande och nu kommer jag säkert att själv snart behöva käpp på riktigt och bli misstänkt av käpplösa personer).

Gammal dam med käpp. Smaka på det.

Inga kommentarer: