tisdag 2 september 2008

Nu är jag värd något annat

I morse kände jag för att prokrastinera. Särskilt som jag var lite, inte farligt, men ändå, trött och hade haft en mycket störande dröm om oordning, tonvis av plötsliga gäster och allmänt och totalt megakaos.

En analys på morgonkvisten vägledde mig till att det måste bero dels på den oordning vi har hemma, dels på att vi (för att vi vill!!) har inbjudit sonens familj till fredagslunch och jag har ännu inte planerat hur det a) passar in i mitt arbetsschema och b) vad vi ska bjuda på.

Jag har för mig själv slagit fast att en fredagslunch med sonens familj går före allt annat och allt arbete och annat anpassas efter det, om de bara kan komma.

Mitt undermedvetande har dock tydligen andra åsikter.

Med en viss insikt att nu handlar det om att åtminstone skenbart kontrollera saker så bäddade jag vår säng ordentligt i morse, med sängtäcke, prydnadsdynor och allt, och så har jag sorterat och ordnat in tvätten och TITTA, VISST ÄR DET SNYGGT OCH ORDNAT NU.

Jag har svarat på kritiska meilar. Jag har gnatat genom mer än min arbetskvot för idag. Jag gick ut för att köpa Fernet Branca och Carlos III, för min hypertografi klarar sällan av den här reservsmörjan till konjak som vi hade hemma.

Nu tycker jag att jag är värd en riktigt bra natt med trevliga drömmar.

VISST ÄR DET VIKTIGA NU UNDER KONTROLL. Please.

Inga kommentarer: