måndag 8 september 2008

Min världs hittills sämsta super

Supermercado. Så kallas butikerna här. Är det stormarknad (nåja) så heter det hipermercado.

Eftersom här finns bruket att utesluta andra delen av tvådelade benämningar, så heter det super och hiper. Som det heter el water (WC, water closet), los Crismas (Christmas cards, observera det bortfallna t:et, men det är ju jobbigt att uttala!), Los Rolling (Rolling Stones) och så vidare.

Efter en intensiv dag vid datorn gick jag ut, dels för att komma mig ut och dels för att införskaffa tandkräm och vad annat jag nu kunde hitta på att behövdes.

Viljan att bryta rutiner slog sina klor i mig och jag gick till en super jag inte hade besökt förr. Vi har ett flertal olika sådana nära där som vi bor.

Dagens rutinbrytare kommer inte att bli någon ny rutin. Inga namn nämnda. Vissa försök lyckas, vissa inte.

Inga kommentarer: