söndag 7 september 2008

Biologiskt avverkad och en lång litania

Biologiskt avverkad är inte samma som slutkörd, åtminstone inte i alla meningar.

Detta på grund av en kommentar som kom in. Tack, Karlavagnen, för att du bryr dig.

Jag är inte slutkörd som human varelse, men let's face it, jag är inte fertil längre. Det stör mig inte som faktum i sig, jag skriker inte efter att få föda nya barn. Var sak har sin tid. Been there, done that. Jag skulle inte orka med en bebis på heltid. Jag älskar mina barnbarn. Och jag tror att jag är viktig för dem. Detta är dock en reducerad dimension, so to say.

För, vad som händer när en kvinna blir har slut på sina ägg har inte bara med förmågan att föda barn att göra. Hennes kropp slutar se fertil ut och det syns, det är slut det spel mellan könen som är grunden till all tillvaro på jorden, som började i tonåren och som man har levt med hel ens vuxna liv, som nuförtiden dessutom är längre än någonsin tidigare, och så plötsligt så reduceras man till en praktiskt taget könlös varelse. Till en en osynlig tant. Klimakteriekärring. Kärring. What have you. Osynlig. Det är att gå miste om den viktig dimension av tillvaron. Det gör ont.

Fattar ni det här? En del gör det kanske en del inte. Det här må låta vulgärt, men det är den sexuella attraktionen mellan könen som är grunden för allt liv och grunden för allt upprätthållande av liv. Må det så vara mellan bakterier eller mellan längre utvecklade varelser. Utan attraktion mellan könen, ingen fortplantning, inget vidare liv. Så är det bara. Det är också en krydda i livet.

Hur många av er tänker på det på det här sättet?

That is hard folks. If you don't shine and attract you're dead and you're genes with you. Mina gener har förts vidare. Så också min mans. Vi har fullfyllt vårt värv.

Men Karlavagnen och många andra. Det är tufft för en kvinna att inte mera vara generellt sexuellt attraktiv. Må det sägas. Genes apart.

För vad som räknas i denna världen, på riktigt och jag menar riktigt lång sikt, är förmågan att föröka sig. Utan den förmågan skulle det som nu lever på jorden inte finnas här.

Det här var råutgjutelser. Borde jag lämna ämnet? Är det pinsamt? Finns det kommentarer?

1 kommentar:

Heidi sa...

INTE pinsamt utan sant, och dessutom viktigt att någon är modig och säger det. Och nu ska jag utgjuta mig lite: Speciellt med den idiotiska, nej DESTRUKTIVA press som finns idag på att man måste se yngre ut. Har du sett L'Oreal-reklamen: "Don't look your age, you're worth it"? JAG SPYR. Alltså, recap: en kvinna ska se ut som en tjugoåring hela sitt liv, vilket bara är möjligt när man är tjugo år gammal. Syfte: gör kvinnorna så osäkra och missnöjda med sig själva att de glömmer sin egen makt och sitt eget värde. Dvs. det värde man har också EFTER att man inte längre är fertil. Visst, det är tufft att känna att man inte längre är "med" i blommor-och -bin-karusellen. Men kanske det skulle vara lättare om man fick känna att man trots allt är VÄRD nånting. Si o no?