fredag 15 augusti 2008

Resa, komma hem

I morse, klockan 6:15 finsk tid, steg jag upp. Bäddade om våra sängar, förde använda lakan och handdukar ner i tvättstugan i källaren hos min dotters svärföräldrars hus på en ö ute i Åbolands skärgård.

Tre färjor, några hundra körda kilometrar, två flygetapper och en taxiresa senare har vi kommit hem. Till den varma spanska sommarnatten.

Till en trånande och sällskapssjuk katt. Väl omskött av vår son varje dag men rubbad i rutinerna, som vanligt när vi är borta. Det tar några dagar av extra uppmärksamhet att återställa vardagen.

Utan våra kappsäckar. Sen start i Helsingfors och omvägar på grund av oväder i Mellaneuropa gav för lite tid i Madrid för bagageöverföring.

Det gör inget. Vi klarar oss. Jag älskar att vara hemma igen. Det var en underbar tid, det var en underbar skärgård. Det var underbara upplevelser. Det var så, så så ...

Men när jag hörde spanska och kommunicerade om sittplatser och annat trivialt på flyget till Madrid så klickade något på plats.

Komma hem efter en resa. Det, ni. Det är en av de ultimata upplevelserna.

Fortsättning följer.

P.S. Åååh, jag älskar min hemmadator, jag älskar mitt vanliga tangentbord. Jag t.o.m. står ut med snarkningarna i sovrummet som jag alldeles snart ska göra slut på.

Inga kommentarer: