torsdag 21 augusti 2008

Leva i en film

Hemma hos min son och hans familj har de två katter.

Den ena heter Loki och är brunorangerandig med lite vita detaljer och har en rätt normal behåring. Den andra heter Smeagle, och den har ungefär samma färger men en våldsam päls och en svans som en ekorre skulle vara stolt över. Enormt med päls.

I dag när jag farmorade var Big Sister borta en stund för övning på ett sångevenemang som hon ska uppträda i. När hon kom hem glömde hon att stänga dörren efter sig. När jag märkte faktum började jag räkna katter. Såg bara en trots runda i alla rum.

Jag sände Big Sister ut på kattspaning i trapphuset. Inget resultat.

Det var då som hon andligen slog på filmhistorier om husdjur som hamnar bort hemifrån och har alla möjliga äventyr. Hon såg andäktig ut och konstaterade

- "He is a free cat now."

Ett steg närmare verkligheten:

- "Perhaps we need to go out and put up some posters."

Ett steg ännu närmare verkligheten:

Hon plockade fram en ficklampa, och efter en stund hittade hon katten under en säng.

2 kommentarer:

Heidi sa...

Påminner mig om en viss siames som tillbringade många många timmar i ett annat trapphus inte så långt borta... vilket äventyr det måste ha varit!

KARLAVAGNEN sa...

Haha, fick sångerna Born Free och titelsången till Chariots of Fire i skallen när jag läste inlägget!