torsdag 21 augusti 2008

Blandade nyheter

Ja, det har ju hänt en förfärlig flyolycka i Madrid. Det är förstås tidningarna fulla av.

Och utan att det ska tolkas som bristande respekt för offren och deras anhöriga måste jag konstatera att det på sistone utöver OS-nyheter och politik har stått annat i tidningarna också.

Som att invånarna i ett jordbävningsdrabbat område ...

(här måste det tilläggas att det har skakat lite men inget har gått sönder, det sker hundratals om inte mer jordbävningar här per år, gudskelov, för då sker det ingen större)

... en bit inåt landet gemensamt har närmat sig sitt jordbävningshelgon och bett om att det skulle bli slut på skakandet. Detta påminner mig om en nyhet för några år sedan när något helgon drogs på runda i byn för att råda bot på torkan. No further comments.

Det har också varit som nyhet i den respekterade tidningen El Mundo (och kanske någon annan/några andra) om att sexindustrin klagar på att de dåliga tiderna har negativ inverkan på deras bussiness.

Här hemma hos oss är nyheten att J fixade lunchen idag riktigt alldeles själv. Av råvaror. Vi talade lite om att han kunde fortsätta med det ibland. Eller ganska ofta nu när jag är rätt upptagen och trött på hämtmat.

Inga kommentarer: