fredag 11 juli 2008

Storasystersplikter

Så har vi då båda i dag gjort vår insats. J farfarade, inklusive matning och blöjbyte, medan jag hade Pilates, och sedan avlöste jag honom och farmorade fram till att sonen kom hem.

Big Sister söker bekräftelse och uppmärksamhet.

Hon sitter och gör sina sommarläxor, vilket tar en god bit av förmiddagen (varje dag!!). Det kommer ständiga frågor, särskilt om fyrans multiplikationstabell. Eller [fritt översatt från engelska]:

- B.S: Jag har gjort två sidor, hur många ska jag göra i dag?
- Jag: Hur många har du kvar då?
- B.S: EN HEL HÖG!!
- Jag: Men har du kommit överens med din mamma om hur många du gör per dag?
- B.S: [Liten paus och tänkande] Men det är ju barnvakten som bestämmer!
- Jag: Mhm. ... Men då kan du ju göra två sidor till då.
- B.S: [Suck] OK.

Little Miss får lunch. Jag blandar upptinade matportioner med Baby Rice för att få rätt konsistens. Inte för tjockt, inte för löst, det ska vara ungefär som potatismos.

Big Sister rör sig omkring i köket där matning pågår. Vill ta plats. Sopar upp några gryn av katternas torrmat som kommit bredvid skålarna. "De kan ju inte äta från golvet för då blir de ju sjuka".

Big Sister följer med matningen (som går bra, Little Miss gapar och äter som bara den). Tar en titt på matskålen: - "Det där ser nog lite löst ut, det borde vara fastare. Hon gillar det bättre så."

En timme senare. Little Miss behöver en tupplur men har svårt att få tag i sömnen och skriker lite. Jag vyssjar och sjunger i ett av sovrummen. Det tar lite länge. Big Sister kommer in - "Behöver du hjälp?" - "Det är lugnt, jag tror hon behövde få skrika lite, det behöver småbarn ibland." - "OK".

Control, folks, control. Låt inte någon farmor missköta din lillasyster.

1 kommentar:

KARLAVAGNEN sa...

Nä hon ville nog hellre ha din uppmärksamhet. Så det var nog ett ärligt försök att hjälpa till för att snabba upp händelseförloppet.