torsdag 3 juli 2008

Lilla apan

Jag har lekt, jag har sjungit, jag har bytt nr2-blöja, jag har fixat matportion, jag har värmt mjölk, jag har placerat Little Miss i matstolen, jag ger henne mat. Hon äter med god aptit. Det går in.

Så kommer Farfar J. Sätter sig mitt emot henne i köket. Stort leende. Mot farfar. Mat? Hoppsan, fanns det mat? Tar emot en sked efter uppmärksamhetsmanövrar. Ler på nytt. Mot farfar. Fortsätter att le och flirta.

Jag tupplurar henne. Hon vaknar. Jag håller henne i famnen så att hon ser Farfar. Längsta fonetiska sessionen hittills.

Farfar går. Hon blir otålig. Hungrig? Kanske dags. Jag fixar mat. Hon tar emot. Mellan skedarna borrar hon sin stålblågråa blick i mig, tittar i väggen, lutar mot brickan, tar emot igen. Tittar igen. Utvärderar.

Vill inte ha mjölk. Somnar efter en liten skriksession. Hulkar i sömnen. Vaknar för tidigt. Är svår att underhålla. Etthundra Bäbä vita lamm och tvåhundra Blinka lilla har en viss effekt. Lugna stunder varvas med otåliga.

Hennes pappa, min son, kommer hem. Frid och fröjd. Leenden mot mig. Från pappas famn.

Den lilla apan, hon håller på att skilja mellan getter och får.

Inga kommentarer: