söndag 20 juli 2008

Inför resa, packa, ångestladdat

Som ett klargörande till min föregående rubrik, Little Miss är cirka sex månader men håller alltså på att närma sig sin åtta-eller-så-månaderskris. Hon är en mycket uppmärksam lite dam.

Och ja, nu ska jag ju inte åka iväg förrän svintidigt på torsdag. Men denna gång tänkte jag att nu, nu, nu, äntligen, denna gång efter alla gånger, ska jag i god tid titta på vad som ska med.

Varvat med mitt jobbande förstås. I dag har jag nått skedet för en sista kontroll av utskriven text. Arbetsmödan kompenseras av möjligheten att sitta ute under en markis, 28 grader i skuggan, behaglig fläkt, ute på havet rör sig segelbåtar.

Utöver det alltid ångestfyllda i att åka iväg är det ALLTID LIKA SVÅRT att packa för en vistelse i Finland på tre veckor denna tid på året. Att det finns två bröllop är det enklaste. Fixa ihop utstyr plus en varm schal just in case. Enkelt och klart. Paraply kanske. Men det övriga. Vara beredd på stadsliv och skärgårdsliv, kyla och regn och värme eller t.o.m. hetta.

Jag menar, ta sommaren här. Det är varmt och hett, garanterat. Ingen tvekan om garderoben. Men Norden. Hur många gånger har jag inte äcklats av mängden plagg i min kappsäck, särskilt som de oftast måste packas om flera gånger för det är inte bara ett ställe som besöks.

Så varvar jag alltså jobb med garderobsplanering. Lägger ut saker på sängen för att titta närmare nästa varv, under nästa arbetspaus. Låta det mogna lite.

Vår ständigt uppmärksamhets- och platskrävande Gilbert hittar ALLTID tillfällen som detta. Är man ouppmärksam ens en liten stund så ligger det en katt på det man håller på att packa. Efter att ha placerat sig och hårat ner kläderna en stund och lämnat sina avtryck återgår han till sin vanliga plats i vardagsrummet.


Lösningen heter det vi kallar målartejp (silvertejp fungerar också). Den finns med på alla resor, för att tejpa upp spåren efter vår HÅRbert (tidigare våra HÅRbertar, Albert salig i åminnelse).

Jag längtar efter en lat och somrig söndagkväll med grillning, pizza eller andra slappheter. Men Habaneras-festivalen sätter i gång i kväll och senast kl. 23 gäller det att vara på plats när de lokala körerna uppträder på första kvällen. Det är så att säga en Social Plikt. Så åker vi norrut, det går någon vecka och så är det andra halvan av augusti nästa gång vi grillar eller tar en lat söndagspizza hemma.

Men försakar man inget får man inget heller.

Inga kommentarer: