fredag 4 juli 2008

Fasader och vad alla inte ser

Vi åt nyss kvällsmål ute. Från där jag satt och normalt sitter har jag utsikt mot vänster.

Parallellt med en viss konversation över maten tittade jag också ut mot min utsikt. Ett av envåningshusen som länge har haft gallergrinden neddragen framför ingången återfick sina inhysingar. Ett äldre par. Inte gamla, men inte så unga heller. De bor året om men hade varit på någon resa tydligen.

De parkerade bilen på gatan, bar in resväskor och annat. Mycket. Säkert massor att packa upp. Men det får vänta. Inom en minut dyker frun upp med dammvippa, sopborste och mopp inklusive moppvatten. Sopar entréterrassen och deras del av trottoaren, dammar av räcket, fönsterräcket mot gatan och andra detaljer som kan ha samlat damm eller flygande sand. Moppar terrassgolvet och deras del av trottoaren. Fasaden omskött.

Ett par hus närmare oss finns ett hus med två boningsvåningar. Bottenvåningen är garage och ingång, inhysingarna bor på första våningen och andra våningen verkar att inte vara alls färdigställd, med tegel i stället för fönster. Vad vi ser hända på deras takterrass ser bara den som är tillräckligt högt uppe.

De har två små vita hundar. Dessa tas inte ut på gatan, de tas ut på takterrasen där de får göra sina behov. Damen i huset häller någon vätska (klor?) på utsläppen och spolar bort piss och skit med Enorma Mängder vatten. Vi bor i ett område med Vattenbrist. Men ingen ser ju.

Inga kommentarer: