torsdag 10 juli 2008

Cesars besök

Här antar jag att Asterix äventyr är bekant läsning. Särskilt Cesars utseende.

Idag fick vi ett äntligt besök av två reparatörer som fixade en duschkabin som vi har. Den ena var skulle jag tro Den Ansvarige och den andra var antar jag typ medhjälpare eller lärling. Att döma av hur de fungerade ihop. Det behövs å andra sidan också två raska gossar att flytta på åbäket. Båda var en korrekt upplevelse. Gjorde sitt jobb utan att tugga tuggummi så att säga.

Men det som präglade min dag i dag var den ena av de två reparatörerna. Han såg ut exakt som Cesar i Asterix äventyr. Näsan, munnen, profilen. Allt.

Detta händer allt som oftast här. Att det i olika sammanhang poppar upp typer som är så ärketyp som en ärketyp kan bli. Som har färdats till nutiden från flera tusen år sedan. Rena och starka drag, inget utspätt eller obestämt.

Det är så så fascinerande. Varje gång.

I morgon ska jag farmora igen. Observera det nybildade verbet: att farmora. Jag farmorar, hon farmorar. I morgon lite senare kan jag skriva om att jag farmorade eller att jag har farmorat.

Disclaimer:
Begreppet Att farmora har ingen som helst koppling till begreppet Fammuilla som är på finska.
Om någon utanför familjen läser detta förstår de inte men .... allt är inte till för att förstås. Med all respekt.

Inga kommentarer: