onsdag 16 juli 2008

Blixt och dunder

Det smäller i knutarna. Både på naturlig väg (blixtar ute på havet) och människotillverkat.

J har gått på körövning. Jag är på väg i säng. I morgon ska jag farmora igen och ska vara rätt tidigt i farten.

På väg ur min fåtölj ser jag en del av resterna från gårdagens Big Sister-besök. Innehållet på en bricka. Jag minns. Vi satt ute på terrassen, åt kvällsmål och hade det skönt. Hon har kryp i benen och i huvudet som man har i den åldern. Ständigt hitta på saker. Hon går till köket och gör inventioner. Så ivrig att hitta på det hon nästan inte har lov att göra.

Hon tvättade äpplen jag hade handlat och serverade dem i en korg. Gick tillbaka. Bar med stor koncentration ut en öppnad vinflaska på en bricka. Landningen på bordet blev lite svår, lite skvilp, never mind, not to worry. Jag blev också serverad en hög pappersnäsdukar på en assiett, med en korrekt placerad serviett under, "ifall att du behöver snyta dig".

När det var dags att avsluta och vi bar in vad som behövde tas in bad hon mig att ta vinflaskan, "det är nog bäst så". Så ville hon ha en ostsmörgås som hon gjorde själv och så somnade hon på soffan för en stund tills att hon blev avhämtad.

Det var en betydande samvaro och jag tänker att det här måste vi ta på nytt, vi behöver också få umgås utan en lillasyster emellan. Hur fascinerande och älskad Little Miss än är.

Fyrverkeriet är slut. Det smällde. Naturkrafterna tar över. Det dundrar.

Inga kommentarer: