tisdag 17 juni 2008

Vardagspromenad

I väntan på besked om ett översättningsuppdrag bestämde jag slutligen och efter att ha övervägt andra förslag att ta en promenad. Som så ofta när jag ska göra något nyttigt, uppfriskande och på allt sätt hälsosamt börjar den lilla kampen. Trots att jag har gjort en ingravering i minnet om att Det Är Aldrig Fel Att Gå Ut och Gå. En kort promenad är bättre än ingen promenad. En långsam promenad är bättre än ingen promenad. Det är inte svårt.

Ändå.

Jamen vilken topp ska jag ta och har jag lämpligt att ta under? Byxorna då? Är shortsen strukna? Behöver jag solkräm? Tänk om det kommer ett brådskande mail till mobilen och jag behöver mina läsglasögon? För utan solglas går jag åtminstone inte ut. Och titta nu, mobilen väger för mycket i fickan, shortsen blir ju alldeles sneda, jag måste hålla den i handen. Tänk om någon tar den.

Jag har en standardrunda som går ut från våra kvarter, förbi saltverket och in i en urbanisation med hus på egna tomter. Hus, tomter och inhägnader att förundras och förfäras över, ogilla eller beundra lite. Brokigt. Inga fasadtalibaner har bestämt hur det får eller inte får se ut och, ja, friheten har sina sidor.

Idag gick jag ganska långt faktiskt, längs en ny gata som aldrig tänkte ta slut. Men den hade ganska många cypresshäckar. Då stryker jag nära förbi och får lite aromterapi. Särskilt om det är nyklippt.

Dagens flashback
Det var på många sätt bra att bo i ett eget hus på en egen tomt, som vi gjorde först. Men vi trivs ändå bäst i stan. Just nu, om jag riktigt riktigt fick välja, skulle vi på mitten av 90-talet ha kunnat komma över ett stadshus på egen tomt nära centrum för den lilla peng de kostade på den tiden. Det blev inte så och det kommer aldrig att bli.

Inga kommentarer: