fredag 27 juni 2008

Nu skulle jag ha lust att defenestrera

Det är dags att skriva en äntlig faktura. För att få göra det måste vi först få intyg från skattemyndigheten AEAT att vårt företag är up to date med skattebetalningarna. Ett djävulskap som socialistregeringen införde så fort de kom till makten 2004.

Det går att beställa och få per Internet. Förutsatt att man har skaffat sig en elektronisk signatur, vilket görs med mycken möda och stort besvär, fax hit och blanketter dit, besök här och väntan där.

Det har jag gjort. För andra gången faktiskt efter att det första gick ut. Många intyg har beställts och erhållits. Men nu, den här gången vill det inte. Felmeddelande. Trots försök och fixitrix. Fans helvetes skit.

Det är inte första gången. Ibland fungerar det, ibland inte. Ändå behöver jag det här intyget. Nu. Finns det inte pengar på kontot när skatten ska dras av automatiskt, hamnar vi i syndaregistret och kan inte längre få skriva fakturor och få betalt för dem. Men VAD OM JAG INTE HAR FÅTT MITT RÄTTMÄTIGA INTYG FÖR ATT SKRIVA EN FAKTURA OCH FÅ PENGARNA SOM SKA KOMMA IN OCH FINNAS PÅ KONTOT?

Vad säger herr eller fru skattemyndigheten om det?

Kräver ni detta av mig så får jag väl förvänta att ni också levererar själva. Era system ska fungera alltid, i alla omständigheter, med alla webbläsares alla versioner, från vilken dator som helst, alla tider på dygnet, alla dagar, utan och jag menar utan minsta lilla hicka.

Ut genom fönstret med er alla. Från högsta våningen.

Ja, det här få vi återkomma till. Nu - djupa andetag. Nu ska jag glömma allt detta för en stund och börja förbereda fredagslunchen. Jag har inte sett Little Miss på en hel vecka. Hennes två första tänder har säkert vuxit massor.

Frid på jorden. Trots allt. En stund. Nu tar jag nog en Fernet Branca.

Inga kommentarer: