söndag 8 juni 2008

"... nu när hon helt sanningsfritt säger ..."

Sanningsfritt. Jag har varit helt besatt av det ordet ända sedan jag såg det i Lisette Schulmans blogg på 1000apor. Det är så genialiskt och väl påhittat, en retorikens pärla. Hur fult är det inte att påstå att någon ljuger eller far med osanningar. Hur mycket snyggare är det inte med sanningsfritt. Det tar en stund att fatta vad som menas. En ouppmärksam läsare kanske t.o.m. bara minns ordet "sanning". Där har talskrivarna för George W. Bush något att haka på.

En dag som denna, en söndag med åska i luften (ja det börjar ju regna närsomhelst så den planerade motionsrundan kan nog inte bli av - jag är världens bästa låtabliare) och inga externa förpliktelser, kan man använda lite tid på 1000apor. Bitvis är sajten ljusår away från min egen värld. Bara en sån sak som åldersgrupp och geografi. Men det finns också inslag av humor som en gammal teknolog gillar. Taxi Göteborg t.ex. Favorit just nu är funderingarna om fenomenet Kräkas genom näsan.

J har åkt till bowlinghallen, med mitt godkännande eller rentav uppmuntran. Inte hade jag något spännande motförslag heller. Jag hade inget emot ett par timmar för mig själv. Lagar ingen söndagslunch, det är hämtpizza och Sopranos. Så slöar vi bort söndageftermiddagen.

Dagens flashback
Naaae, för söndagslat

Inga kommentarer: