torsdag 19 juni 2008

Nästan midsommar

Jag har nyss putsat sex kycklinglår och lagt dem i gryta för att koka upp med buljong, lök, morot och selleri. I morgon, när de har mognat i sitt spad, ska jag för hand finfördela dem i små bitar. Det ska bli proteindelen i vår familjelunch i morgon. För övrigt tänkte jag koka pasta (flerfärgade "borrmakaroni") och skära upp olika grönsaker tillsammans med Big Sister. Hon älskar att hjälpa till i köket. Sedan får var och en blanda ihop vad de vill på tallriken hade jag tänkt. Olivolja, örtsalt, peppar och balsamvinäger på bordet. Plus röd och grön tabascosås. Vin och vatten. Öl, om någon vill.

Bröd och ost till. Glass från bensinmacken. Jag måste hinna jobba imorgon också och hinner inte med någon fancy hemlagad efterrätt. Men jag har för övrigt avdelat eftermiddagen för Familjen.

Big Sister har sin sista skoldag i morgon. Sommaren börjar. Det börjar kännas. 28 plusgrader, 18-19 på natten.

Dagens flasback
Lite nostalgiskt tänker jag på midsommaren i Norden. De genomljusa nätterna. Så tänker jag också på midsommaraftnar jag tillbringat ute och i vinterkappa. Myggbiten. Allt har sina sidor.

Inga kommentarer: