måndag 9 juni 2008

Eftermiddag med Big Sister

Klockan ett hämtade jag Big Sister från skolan. Jag tar hem henne måndagar och onsdagar, så att vi kan umgås helt och fullt några timmar, utan Little Miss som tenderar ta hela uppmärksamheten. Vilket inte är lätt för en 8-åring som alltid har varit yngst och medelpunkten.

Det är bara halvdag nu i juni fram till att skolans sommarlov startar kring midsommar. Klockan tretton är det alltså slut. Lunch intas två-halvtretiden. Vi gick via butiken på vårt hörn. Det är en kött- och charkuteributik, men de har lite annat också i sortimentet. Så vi skaffade ris och tonfisk. "Chicken a la King" med tonfisk i stället för kyckling. Omega 3. Nyttig fisk för hjärnan.

Efter maten tog hon en liten Legosession och jag satte mig vid datorn. Hon frågar om jag behöver något, för hennes restaurang är nu öppen. "Lite vatten, please".

Big Sister seglar in med en bricka, "I thought J also wants some when he comes home":


WATER FOR YOU AND ANKA
MEDE [MADE] BOY [BY] TIA
¡THANK YOU!
YOUR WELKOME

Big Sister har engelska som modersmål, har lärt sig skriva (inlusive inverterade utropstecken) i sin spanska skola. Engelska i skrift har en bit kvar, but it's coming.

J kommer hem, byter snabbt kläder. Big Sister viskar i mitt öra "Is he going bowling again?"

Dagens flashback
År 1973. Jag har nyss börjat studera, mött J. Han bowlar aktivt. Det faller bort. Vi flyttar till annan ort, barn föds, annat händer. Drygt 30 års total paus. Så byggs det en bowlinghall i Torrevieja. Så går han och bildar en klubb. Den är nu Spaniens största.

Inga kommentarer: