söndag 29 juni 2008

Gasgrillen är vår räddning

I morse klockan halvsju eller så gick strömmen. En söndagmorgon utan väckarklocka är detta inget problem. Sannolikt något vi inte ens skulle ha märkt, utom att AC:n stannar men inte det heller är så stort problem då natten redan hunnit kyla ner sig lite.

Om det inte vore för vår UPS som vi har för hemmadatorn. När strömmen går börjar den avge pipljud ungefär som en backande lastbil. Troligen ska den gå att stänga av men hur det nu kommer sig har av/på knappen fastnat i på-läge och går inte att få ut.

Dessutom var det ett superlångt strömavbrott, två timmar och tio minuter. Vi hade gott om resurser att kolla tiden då vi ändå inte kunde sova. Men det är surt och bittert att gå miste om den extra söta extra tuppluren man med gott samvete kan unna sig en söndagmorgon.

Där jag låg och vägrade stiga upp "riktigt ännu" tänkte jag att det kunde ju vara värre. Tänk om jag varit nyss hemkommen från disco och var jättenödig och fastnat i hissen. I två timmar. Ja nu går jag ju inte på disco längre men sex-sju på morgonen är en rätt normal hemkomsttid bland ungdomarna här.

Tänk om vi hade varit på väg till något jättekritiskt och inte fått ut bilen då bilhissen inte fungerar?

Och så tänkte jag att om det vill sig riktigt illa kan vi värma upp vattnet för morgonkaffet på vår gasgrill. Lugn i min tillvaro.

Dagens flashback
När jag växte upp var mina föräldrar ännu präglade av agrarsamhällets värderingar. Efter helgmålsringningen klockan sex på lördageftermiddag var det inte OK att göra manuellt arbete eller handarbeta. Ännu efter att jag hade gift mig och fått barn kom det någon kommentar om jag startade en tvättmaskin en söndag när min mamma var på besök. Det ni.

Inga kommentarer: