måndag 23 juni 2008

Kikaräventyr

Efter lunchen, ensam som jag var i dag, satte jag mig ute på terrassen under den nedfällda markisen. Tittade lite förstrött utåt mot husfasaderna och havet som syns mellan byggnaderna. I ett av de större husen ser jag rörelse på en balkong. En señora ser ut att sopa och städa.

Fram med kikaren. För har jag riktigt tur nu så tvättar hon fönster också, och det ni, det är roligt att titta på. Sitta och titta på när andra jobbar. Men nu vill det sig inte bättre att hon nöjde sig med att sopa, moppa och flytta ut ett par fula plaststolar och ett ännu fulare bord. Smörgåsturister från Madrid, säkerligen.

Så rör det sig något i fönstret på hörnhuset. Där det bor en massa muslimer. Att döma av kvinnornas klädsel och männens utseende. Jag har ofta undrat vad som riktigt pågår bakom de ständigt nästan neddragna persiennerna och fula gardinerna. Nu stack ett obeklätt kvinnohuvud ut. Tittade på gatan, till vänster och till höger. En bil parkerade strax under fönstret.

Hon drog sig försiktigt in tillbaka. En medelålders vit man, förmodligen tysk, stiger ur bilen. Utan att stänga dörren stiger han ut för att plocka upp något. Något mellan en handduk och en trasa, vad jag kan bedöma. Tittar till höger och vänster, kastar in trasan genom den öppna bildörren. Låser bilen. Går förnöjt vidare.

Hon är nog olycklig för att ha tappat sin trasa. Han är nog nöjd över sitt kap.

Så slutar mitt kikaräventyr. Jag går in.

Inga kommentarer: