tisdag 10 juni 2008

Gamla vanor

Jag går hem från en lunch på stan. Calamares a la Romana, som jag gillar men helst äter på restaurang. Det blir så mycket oljesprätt att putsa när man lagar hemma och så luktar det friterad fisk långa tider efteråt.

Vid hemmagatan, på hörnet och mitt emot det nya våningshuset sopar ett äldre par undan avklippta grenar från trädet på hörnet. Det stämmer att träden längs gatan har blivit vildvuxna och när man går på trottoaren får man i bland väja undan lite.

Fast det är nog stan som ska sköta träden. Kanske var det just de här människorna som sålde sitt låga hus som de bott i jättelänge. De bor tror jag i en lägenhet i det nya flervåningshuset på samma plats. De kanske känner fortsatt ansvar för att "deras" hörn hålls i ordning.

Nu ska jag gå ut med min svärdotters mor på ett tidigt kvällsmål. Ost, bröd, krossad tomat och alioili. Med rödvin och så varsin konjak. Vi gör det cirka en gång i månaden fastän nu har det av olika orsaker varit en längre paus. Vi kommer från olika länder och olika förhållanden, lite åldersskillnads finns det också. Men vi har alltid mycket att prata om. Hon är en dam med avundsvärd energi, jag blir helt matt.

Dagens flashback
"Alla dessa bilar, alla dessa bilar" vaggade en åldring på huvudet framför sitt lilla hus i Torrevieja inklämt bland allt det nya. När hon levde sitt bästa liv var det en stor händelse om en bil åkte förbi.

Inga kommentarer: