måndag 30 juni 2008

Farmorsplikter

La Nuera ska börja på ett nytt jobb. På en bank. Hennes föräldrar (läs hennes mor) och vi (läs jag) ska dela på barnvaktandet, på ett eller annat sätt. Little Miss och Big Sister ska skötas om inom familjen. Tycker vi starkt.

Denna vecka har jag tisdag och torsdag. Med tiden får jag se hur jag bäst kombinerar detta med mina andra plikter. Just nu har jag ett rätt omfattande översättningsuppdrag och så är det dags för kvartalsredovisning också. Bland annat.

Det blir nog att ta helgerna till hjälp. Med glädje.

Dagens flashback
När jag var liten var min mamma i arbetslivet och vi hade inneboende hemhjälp. De kom och gick, de flesta kom från landsbygden och små förhållanden (ja, vi talar alltså om 1950-talet). De bodde i en jungfrukammare på vinden. Det fanns inga dagis. Ortens första barnträdgård, som det hette på den tiden, instiftades med mina föräldrar bland de grundande medlemmarna. Den fick inga statliga eller andra understöd, allt betalades fullt ut och mycket gjordes med frivilliga krafter. Någon snickrade det ena, någon annan fixade det andra. Varje vår hölls det auktion med min far som utropare av allt möjligt som föräldrarna hade gjort och fixat ihop. Så fick man in lite medel igen. Tiden i Barnträdgården var faktiskt bland det bästa jag minns av min tid före skolan och allt vad det steget innebar.

Inga kommentarer: