tisdag 3 juni 2008

Det är inget fel med förändringar

Min fysioterapeut Ana, som jag gått hos i snart fyra år för lymfdränage och massage, är gravid i sjunde månaden och måste sjukskriva sig pga komplikationer. Hon driver sin egen klinik och nu har hon anställt en vikarie.

Hjälp. Ändring. Störning av rutinen.

Jag måste gå till någon annan än bekanta Ana som under årens lopp blivit så nära, vi avhandlar det mesta under den timme jag är hos henne. Hon är så klok och mogen för sin ålder. Även om hon inte åt grönsaker när jag först träffade henne. Numera äter hon grönsaker och det är faktiskt min credit.

Hon har perspektiv som jag inte har och vice versa, och så har vi många gemensamma synpunkter också. Hon är född och uppvuxen i Bilbao, har studerat i Madrid och bott tillräckligt länge i Torrevieja för att vara så integrerad som det bara går, men hon har en bakgrund och distans som infödingarna inte har.

Jag fick en bra massage av Mar, vikarien. Men pratglad var hon inte. Inte ovänlig, men vi liksom konnektade inte. Kanske är hon lite blyg. Så med henne blir det ingen lektion i spansk konversation på köpet.

Fotvårdaren på Anas klinik sköter för tillfället kassan. Så det blev läge att fråga henne om ett tånagelproblem, och nu är det också på väg att lösa sig. Jag visste att hon fanns där, men det hade liksom inte blivit av. Och hur jag har undrat länge och väl hur jag ska fixa min tånagel!

Där ser du! Ta en förändring, make the best of it. Oftast följer något nytt och bra av det.

Dagens flashback
När vi flyttade hit var min förmåga att prata spanska både begränsad och blyg. Till åtskillnad från min extroverta och ohämmade make med latinkunskaper. Engelska gick det inte att göra sig förstådd på. Så är det inte mera. Och numera klarar jag mig på spanska också.

Inga kommentarer: