lördag 14 juni 2008

Lat lördag

De tre farbröderna satt ute idag. Vinden var inte för kall. Sommar på kommande.

Lördagar är jag oftast lat. Det får jag unna mig när jag kan. Fredagslunchen med allt det innebär är intensiv. Vad ska jag laga, passar det alla, har vi allt som behövs. Det blir ofta improvisationer i sista stund. Sedan är ju allt hur härligt, mysigt och roligt som helst. Veckans viktigaste händelse. Men bakgrundsjobbet finns ju där, och jag vill, jag absolut vill att de yngre generationerna bara ska ha det bra en fredag eftermiddag. För dem. För mig själv.

Kanske de någon gång senare minns fredagsluncherna med positiva tankar. Kanske jag kan senare på äldreboendet, om jag lever så länge, kan tänka att att ack ja på den tiden vi hade fredagsluncher.

Lördag. Ingen väckarklocka. I morse steg jag upp tio i tio. Inte så att jag sover hela tiden. Jag vaknar ofta sjutiden. Inte klar att stiga upp. Vill inte. Funderar på vad jag har drömt och varför jag har drömt på det viset. Försöker få tag i "efterrätten", en liten slummer till.

Det är nog nästan pensionärstillvaro. Men vi jobbar ju. Bara för att man inte stiger upp halvsex betyder inte att man inte jobbar. Och när det jobbas så jobbas det på riktigt, ingen respekt för helger eller annat bekvämt och inrutat.

Efter ett visst funderande vad jag skulle göra tog jag köket. Tömma och putsa brödlådan, samma med brödrosten, ta undan allt, dammsuga och putsa bakom, spruta lite BioKill (jag vill inte ha levande protein i brödet, servietterna eller något som helst annat som har med intag att göra).

Dagens flashback
I detta hushåll har vi ännu inte sett en kackerlacka. Men dom bara finns överallt. Man kan städa och desinfektera hur mycket som helst. Men så flyyyger dom in. Bara att stampa och trampa. Spruta medel.

Inga kommentarer: